VV-Autotalot Oy:n ympäristölinjaus


VV-Autotalot Oy on pääkaupunkiseudulla ja Turussa toimiva Suomen suurin Volkswagen-, Audi- ja SEAT- jälleenmyyjäketju, joka tarjoaa kaikki autoliikkeen palvelut sekä automyynnin, että jälkimarkkinoinnin osalta.

Me VV-Autotaloissa pyrimme minimoimaan jätemäärät niin, että ympäristö kuormittuu mahdollisimman vähän. Toiminnoissamme, joita ovat autojen myynti, huolto ja korjaus, vastaamme sidosryhmiemme odotuksiin minimoimalla liiketoimintamme aiheuttamia ympäristökuormituksia jatkuvan parantamisen periaatteen mukaisesti. Toiminnassamme noudatamme kulloinkin voimassaolevaa toimintaamme liittyvää lainsäädäntöä, määräyksiä ja päämiehen vaatimuksia.

Kaikki kierrätettävät materiaalit, joihin on olemassa keräysjärjestelmä, päätyvät kierrätettäviksi. Esimerkiksi kaikki keräämämme jäteöljy menee 100 %:sti kierrätykseen.

Ympäristölle aiheutuvia kuormituksia seurataan ja niistä raportoidaan säännöllisesti sisäisesti yrityksen johdolle sekä ulkoisesti Keskon yhteiskuntavastuuraportissa. Kehitystä ohjataan asettamalla ympäristötavoitteita vuosittain sekä seuraamalla niiden toteutumista. Ohjaamme ja opastamme omaa henkilöstöämme toimintaperiaatteidemme mukaiseen toimintaan.Audi Centerit, SEAT Center ja Volkswagen Centerit kierrättää vastuullisesti lähes 100 % jätteistään


VV-Autotalot Oy:n Audi Centereissä, SEAT Centerissä ja Volkswagen Centereissä lähes kaikki jäte menee kiertoon. Jätteiden hyötykäyttöprosentti vuonna 2014 oli peräti 99,83 %.

Autoalalla on paljon eri jätejakeita, kuten metalli, lasi, muovi, puu, akku ja renkaat. Jokaiselle jätelajikkeelle on käytössämme kierrätysjärjestelmä. Esimerkiksi meillä kerätty vanha voiteluöljy menee sata prosenttisesti kierrätettäväksi.

Jätteiden kuljetus on myös optimoitu. Kaikkien toimipisteiden jätepuristimissa on esimerkiksi etävalvonta ja laite tilaa itse itselleen tyhjennyksen tarvittaessa. Näin ollen päästöjä syntyy jätteiden kuljettamisesta mahdollisimman vähän.

Pyrimme minimoimaan pakkausjätteen syntyä. Varaosat ja tarvikkeet tulevat Suomeen yleensä kierrätettävissä laatikoissa tai häkeissä, jotka palautetaan tyhjinä keskusvarastoon Ruotsiin.